Project Neculăieuca in Moldavië

Als Diaconale Werkgroep steunen we zowel financieel als praktisch het project van de familie Bejan in Neculãieuca. We helpen hen met de bouw van een groot opvanghuis voor gehandicapte kinderen, ouderen en jonge meisjes en jongens.

Inmiddels is het alweer een tijd geleden dat er een werkgroep met deelnemers uit onze gemeente samen met leden van de kerk uit Apeldoorn naar Moldavië zijn geweest om te helpen met de bouw. In de tussentijd hebben de mensen daar niet stil gezeten, maar zijn hard doorgegaan met het verder bouwen van het familiehuis. De mensen daar zijn ondertussen hard doorgegaan met de bouw en ze houden ons regelmatig op de hoogte van de vorderingen. De afwerking binnen is in volle gang en dit vergt nog veel tijd en geld.

Er is zelfs al een voorzichtige schatting gemaakt dat medio november 2019 het project zal kunnen gaan draaien.

Over enkele weken gaat er weer een groepje mensen uit Zuilichem en Apeldoorn daar werken voor een week. Deze groep zal in overleg met George en Tamara een lijst maken van wat er nog nodig is en wat we gaan meenemen van hier en wat we beter daar kunnen aanschaffen. Zo is er bijna nog niets voor de inrichting van het tehuis. Het is de bedoeling dat er hiervoor in het voorjaar weer een transport naar het project toe gaat.

Ook willen we in het voorjaar of in de zomervakantie van 2019 weer een werkweek organiseren om mee te helpen met de bouw. Ook de jeugd is van harte welkom om mee te gaan. Natuurlijk vindt alles onder begeleiding plaats. Er bestaat ook de mogelijkheid om een week mee te gaan als activiteitenbegeleider op een kinderkamp.

Heb je inmiddels zin gekregen of heb je vragen? Neem dan contact op met Rien Vink via email.