Een zonnig Welkomweekend

“God maakt vrij, in die hoop, leven wij”…zo galmde het over Zuilichem heen, zodat het bij mensen thuis te horen was op zondag 9 september. Op strobalen zitten mensen van verschillende huize en dorpen in de openluchtdienst bij Sjaak en Bea van ‘t Hoog, er wordt geluisterd naar de verschillende muziekgroepen onder leiding van Marita van Maaren en Appie de With. De kinderen beelden het verhaal over Daniël uit, dat gelezen wordt door Paul Droogers.

Ds. Inge draagt voor het eerst echte klompen en drukt een ieder op het hart dat God vrijmaakt en dat je dit zelf niet kunt maar ook niet hoeft te doen. Het is voor Hem een vreugde om ons vrij te maken. Na afloop, koffie en thee. Dit keer blijft eigenlijk iedereen – een feest! – we genieten van de vele lekkernijen die met liefde waren gebakken en bereid, de koffiedames krijgen de koffie niet aan geschonken.

Het weekend begon met een Inspiratieavond op donderdag, waar dromen werden gedroomd en gedeeld. Vervolgens het eerste Praisecafé op vrijdagavond, jongeren zijn op deze avond zichzelf, zitten op de grond, hangen aan een tafel, luisteren naar de indringende muziek, en naar een korte maar krachtige boodschap, ontmoeten elkaar, in het huis van God. Zaterdag volleybal in het weiland en salades maken in de witte tent op het gras (net Heel Holland Bakt). Fanatiek vliegen de ballen over het net, en vallen nog wat geblesseerden, de Filistijnen winnen het bijna van het DreamTeam maar verliezen op het einde toch (heel Bijbels) van de Dromers. Ondertussen wordt er druk gespeeld op de springkussens en zijn er aardig wat toeschouwers. 

Dan is het al tijd voor de barbecue, 115 man, wat is het gezellig. De bijpassende Psalm 115 spreekt van een gebed om zegen, Zegen over de Groten en de Kleinen. En zo beginnen we onze avond. We sluiten af met een toetje, en daarna is iedereen net zo ‘gaar’ als het vlees en we druipen af om ons bed op te zoeken. De volgende dag is het zondag….we zingen over God die Vrijmaakt. En we sluiten het WelkomWeekend ’s avonds af waar we het begonnen: in de Kerk. Daar leert organist Gerrit van Veen ons te zingen zoals het hoort; want het doet God deugd als wij daar wat moois van maken. Zingend gaan we het weekend uit. God Lovend. Ons antwoord van liefde op wat Hij ons in dit mooie weekend schonk.”